Počelo hapšenje zbog afere Agrobanka

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo hapšenje zbog afere Agrobanka

U toku je opsežna akcija privođenja osumnjičenih u aferi "Agrobanka". Uhapšeno osam osoba iz sistema "Habitfarma", koje su osumnjičene za nezakonito odobrene kredite "Agrobanke" u iznosu od 5,5 milijardi dinara.

Privođenje je počelo jutros, potvrdio je za RTS prvi potpredsednik Vlade Srbije, zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala, Aleksandar Vučić.

U akciji je privedeno osam osoba iz sistema "Habitfarma", koje su osumnjičene za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nezakonito odobrene kredite "Agrobanke" u iznosu od 5,5 milijardi dinara, rekao je, u izjavi za RTS, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Akcija se sprovodi u sklopu aktivnosti državnih organa u sistemskoj borbi protiv korupcije, koju je Vučić ranije najavio. Premijer Ivica Dačić najavljuje da će istraga biti proširena i nastavljena.

(MONDO, foto:Tanjug/Sava Radovanović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.