Počelo Slovensko bratstvo 2017: Srbi, Rusi i Belorusi izvode vojne vežbe u Brestu

Izvor: Telegraf.rs, 06.Jun.2017, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo Slovensko bratstvo 2017: Srbi, Rusi i Belorusi izvode vojne vežbe u Brestu

Zajedničke antiterorističke vojne vežbe Srbije, Rusije i Belorusije, pod nazivom "Slovensko bratstvo 2017.", počele su danas u blizini beloruskog grada Bresta, a trajaće do 15. juna na poligonu Oružanih snaga Belorusije koji se tamo nalazi.

Komandant beloruskih snaga za specijalne operacije Vadim Denisenko čestitao je predstavnicima ruskih, beloruskih i srpskih oružanih snaga na ceremoniji otvaranja trilateralnih vojnih vežbi, prenosi Tas s.

Zamenik komandanta ruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << manevarskih snaga Aleksej Zgibnjev rekao je da je "prvi put u istoriji zajedničkih vežbi ''Slovensko bratstvo'' formirana multinacionalna bataljonska grupa sačinjena od ruskih, beloruskih i srpskih vojnika, koji će izvoditi antiterorističke vežbe kao deo operacije održavanja mira".

Zgibnjev je istakao da predstojeće vojne vežbe ruskih, beloruskih i srpskih vojnika u okviru jedinstvene grupe pokazuju da su "te tri države ostvarile bližu saradnju i pripremaju se za zajedničku borbu protiv najvećeg zla našeg vremena - međunarodnog terorizma".

U vojnim vežbama "Slovensko bratstvo 2017." učestvuje više od 300 pripadnika ruskih vazduhoplovnih snaga, više od 400 pripadnika brigade za vazdušni napad beloruskih snaga za specijalne operacije i 50 pripadnika specijalne brigade srpske vojske, navodi ruska agencija.

Zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Belorusije i Ruske Federacije, pripadnici Vojske Srbije će do 11. juna uvežbavati različite segmente vežbe, radi priprema za njenu konačnu realizaciju od 12. do 14. juna, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Planom vežbovnih aktivnosti predviđeno je uvežbavanje prevoženja borbenim vozilom uz savlađivanje vodene prepreke, padobranski desant, savlađivanje vodene prepreke desantnim čamcima, spuštanje po užetu iz helikoptera, kao i dnevna i noćna gađanja iz ličnog naoružanja.

Vežba „Slovensko bratstvo 2017" predstavlja nastavak saradnje između Vazdušno-desantnih jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije, započete izvođenjem vežbe „Srem 2014", koja je realizovana na poligonu „Nikinci".

U 2015. godini vežba je realizovana na teritoriji Ruske Federacije pod nazivom „Slovensko bratstvo 2015" i na njoj su pored oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije prvi put učestovali i pripadnici oružanih snaga Republike Belorusije.

Prošle godine, trilateralna vežba „Slovensko bratstvo 2016" je izvedena na našoj teritoriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Počela vojna vežba „Slovensko bratstvo 2017”

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2017

Zajedničke antiterorističke vojne vježbe Srbije, Rusije i Belorusije, pod nazivom "Slovensko bratstvo 2017.", počele su danas u blizini beloruskog grada Bresta, a trajaće do 15. juna na poligonu Oružanih snaga Belorusije koji se tamo nalazi.. . . . . U zajedničke vežbe je uključeno oko...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.