Počeli radovi na rekonstrukciji Ribnikara VIDEO

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 09:30

Počeli radovi na rekonstrukciji "Ribnikara" VIDEO

Beograd -- Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" počeli su jutros.

Majstori su na terenu i rade na rekonstrukciji enterijera ove škole u kojoj se pre malo više od dva meseca dogodila velika tragedija, a radovi će trajati do početka sledeće školske godine.

Kako je ranije izjavio ministar za javna ulaganja u Vladi Srbije Marko Blagojević, radi se na adaptaciji i sanaciji enterijera dela objekta škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je moguće izvesti do 1. septembra.

"Radi se o radovima koje je realno moguće izvesti za ovo vreme koje nam je preostalo, do početka školske godine. Radi se o nešto manje od dva meseca i to su radovi na adaptaciji i sanaciji enterijera tog dela škole, dela škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića", izjavio je ranije za Tanjug ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

On je prethodno rekao da je škola potvrdila da u tom delu ima mesta za sve učenike i da će do 1. septembra biti urađeno sve što je neophodno kako bi deca počela da pohađaju nastavu u jednom pristojnom, čistom objektu.

Kako je objasnio, radi se o objektu koji je u veoma lošem stanju, u koji decenijama nije ulagano zbog čega ga je i ranije grad izabrao, zajedno sa još jednom školom, za projekat kompletne rekonstrukcije.

Dodao je da je ugovaranju ovog posla prethodilo sprovođenje postupka javne nabavke, u kome je učestvovalo 11 kompanija, koje su bile grupisane u sedam ponuda, a izabrana je po ceni najpovoljnija ponuda. Cena radova je 18 miliona dinara.

Memorijalni centar je, prema njegovim rečima, predmet razgovora i biće urađeno ono što bude ishod tih razgovora, i dodao da je izvesno da će memorijal biti napravljen, a o tome kako će izgledati i samom konceptu ključnu reč će dati porodice žrtava.

Uškoli "Vladislav Ribnikar" 3. maja je 13-godišnji učenik ubio osmoro školskih drugova i radnika obezbeđenja, dok je jedna devojčica naknadno preminula od nanetih povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.