Počeli pripremni radovi na izgradnji objekta u okviru kampusa BIO 4 – Vučević: Ovaj projekat strateški je bitan i od strateškog je značaja za dalji razvoj Republike Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 15:08

Počeli pripremni radovi na izgradnji objekta u okviru kampusa BIO 4 – Vučević: "Ovaj projekat strateški je bitan i od strateškog je značaja za dalji razvoj Republike Srbije"

Predsednica Vlade Ana Brnabić, nakon obilaska, rekla je da će projekat BIO4 kampus obezbediti dalji održivi rast, da Srbija sačuva mesto među evropskim liderima u oblasti savremenih tehnologija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovali su danas početku pripremnih radova na izgradnji objekta u okviru projekta BIO4 na lokaciji Rakovica selo.

Obilasku su prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i v.d. direktora Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ Luka Dragačević.

Predsednica Vlade Brnabić, nakon obilaska, rekla je da će projekat BIO4 kampus obezbediti dalji održivi rast, da Srbija sačuva mesto među evropskim liderima u oblasti savremenih tehnologija, jer kako je dodala biotehnologija je budućnost, sinergija između informacionih tehnologija i veštačke inteligencije i svega onoga što se naziva nauka o životu.

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Ministar Vučević, tom prilikom, istakao je da je Ministarstvo odbrane pouzdan partner, zajedno sa ostalim ministarstvima, u realizaciji ovog bitnog projekta.

– Ovaj projekat možda nije za sveukupnu javnost preterano atraktivan, a strateški je bitan i od strateškog je značaja za dalji razvoj Republike Srbije, pre svega po pitanju zdravalja, ali i bezbednosti naših građana, odnosno naše države. I sve ovo što vidite na lokaciji Rakovica selo je koordinirano sa svim ministarstvima koja su uključena, a nosilac aktivnosti je Ministarstvo odbrane – rekao je ministar Vučević.

On je istakao da će se voditi računa da sve bude urađeno po pravilima i u okviru predviđenih rokova.

– Čestitam svima koji su pokrenuli ovu inicijativu i osmislili, ne samo novu lokaciju ili premeštanje instituta “Torlak” i civilnog i vojnog dela, nego pre svega ono što će predstavljati izgradnja BIO4 kampusa i budućnosti Srbije, svakako i sigurnije zdravstvene bezbednosti svih naših građana – poručio je ministar Vučević.

BIO4 kampusa, koji skraćeno predstavlja četri ključne oblasti: biomedicinu, biotehnologiju, bioinformatiku i biodiverzitet, jedinstven je multidisciplinarni projekat u širem regionu. Planirano je da se u njemu nalaze naučne institucije i fakulteti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.