Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2016, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli ilindanski pjesnički susreti "Prljača 2016"

Okupljanjem pjesnika i recitovanjem pjesma na Gradskoj plaži "Patkovača" počeli su 15. Ilindanski pjesnički susreti "Prljača 2016".

Organizator je Srpski književni klub (SKK) "Vihor", uz pokroviteljstvo lokalne zajednice i načelnika opštine Derventa Milorada Simića, i jednog broja privrednih subjekata.

Predsjednik SKK "Vihor" Derventa Savko Pećić u izjavi Srni je rekao da je sve počelo prije 15 godina, i da tada nije mogao slutiti da će izrasti u veoma cijenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << događaj.

"Ovo je dokaz da pjesnici mogu učiniti mnogo, povezati razne sredine, spojiti razdvojene i održati komunikaciju. Večeras (subota) otvaramo manifestaciju, a sutra nam u goste dolaze pjesnici koji su poslali pjesme na raspisani nagradni konkurs, kada zvanično proglašavamo najbolje, rekao je Pećić.

Pjesničko druženje su obogatili i stihove recitovali Slobodan Lejić, Dobroslav Petričević, Vera Koropkin-Ratkovac, Saša Bogdan, Slavko Pokrajac, Maja Rauković, Dejan Milić, Dragica Grbić, Ljubomir Popović-Šoš, Anto Zidrum, Boban Paunović, Jasmina Hanjalić, Milorad Đurđević i Zoran Ratkovac.

Na raspisani pjesnički konkurs pristigli su radovi od pjesnika iz Crne Gore, Srbije, Holandije, Njemačke, Hrvatske, Republike Srpske i BiH, a svima njima je zajednička ljubav prema rijeci Ukrini i prirodnim ljepotama koje okružuju Derventu, sa ponosom ističu u Klubu "Vihor".

Na izletištu "Tešendić" u Donjoj Lupljanici u nedjelju u 12.00 časova biće održana centralna svečanost. Prvo mjesto na nagradnom konkursu pripalo je Lidiji Nožanić iz Srpca, drugonagrađeni pjesnik je Boban Paunović iz Požarevca, a treća nagrada pripala je pjesnikinji Mileni Drpi iz Modriče. Nagrada "Ukrinski cvijet" pripala je Jasmini Hanjalić iz Sarajeva, a za šaljivu pjesmu nagrađena je Živka Vujić iz Banjaluke.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.