Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele pripreme fudbalera BiH

U Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH u Zenici danas su se okupili igrači uoči prijateljskih utakmicaa sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom u Los Anđelesu i San Antoniu.

To je prva rerezentativna akcija sa novim selektorom Robertom Prosinečkim.

"Veseli me što imamo dvije jake utakmice u SAD-u i vidjećemo do polaska koliko su igrači spremni i ko može putovati u Ameriku. Selektor mlade U21 selekcije Vinko Marinović mi je mnogo pomogao oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tima. Imamo tri dana za upoznavanje. Pokazaćemo igračima koji su naši zahtjevi prema njima. Svi će imati šansu da se pokažu i nadam se da će biti tu kandidata za A reprezentaciju i u budućnosti. U Trening kampu imamo sve što nam je potrebno da se pripremimo za predstojeće utakmice", rekao je Prosinečki.

Marijan Ćavar koji je ove zime iz Zrinjskog prešao u Ajntraht iz Frankfurta našao se prvi put na spisku A reprezentativaca.

"Nova godina nije mogla bolje početi za mene. Dobio sam poziv u reprezentaciju i potpisao ugovor sa Ajntrahtom. Nastaviću i dalje da radim i nadam se da će biti još bolje. Na svakom treningu se maksimalno trudim i pokušaću na taj način da se nametnem selektoru. Pred nama su dvije dobre utakmice i vjerujem se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu", rekao je Ćavar.

Priliku da debituje za A selekciju imaće i iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović

"Meni su 32 godine, a godine nisu bitne. Možeš igrati ili ne možeš. Čast i privilegija mi je što sam pozvan u reprezentaciju i nadam se da ću ovaj poziv opravdati. Moramo u ovim utakmicama pružiti 100 posto svojih mogućnosti i pokazati da i u BHT Premijer ligi BiH ima igrača na koje se može računati za A tim", dodao je Ahmetović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.