Počele čistke u Komunističkoj partiji

Izvor: B92, 13.Feb.2020, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele čistke u Komunističkoj partiji

Peking -- Kineska Komunistička partija smenila je svoje najviše zvaničnike za provinciju Hubei i njen glavni grad Vuhan, epicentar epidemije koronavirusa.

Kako je javila kineska zvanična novinska agencija Sinhua, mesto generalnog sekretara Komiteta partije za Hubei preuzeo je gradonačelnik Šangaja Jing Jong, dok će na to mesto u Vuhanu doći Vang Žonglin, prenosi AP.

To su nova u nizu otpuštanja visokih zvaničnika, nakon što su ranije ove nedelje smenjena dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnika lokalne zrdavstvene komisije.

Državni mediji u Koni navode da se zbog grešaka u postupanju tokom epidemije novog virusa očekuje da veliki broj funkcionera bude izbačen iz Komunističke partije, nakon brojnih kritika u javnosti na račun lokalnih zvaničnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PLJUŠTE OTKAZI ZBOG KORONAVIRUSA: Kineska Komunistička partija smenila najviše zvaničnike u Vuhanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2020

To su nova u nizu otpuštanja visokih zvaničnika...Kineska Komunistička partija smenila je svoje najviše zvaničnike za provinciju Hubei i njen glavni grad Vuhan, epicentar epidemije koronavirusa, javila je danas kineska zvanična novinska agencija Sinhua...U izveštaju se navodi da je mesto generalnog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.