Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2024, 18:33

Počela žetva pšenice

Prema kalkulaciji Zadružnog saveza Vojvodine, ukupni troškovi proizvodnje pšenice roda 2024-te godine po hektaru, iznose oko 163 hiljade dinara. Uz očekivani prosečan prinos od 5 i po tona po hektaru, cena pšenice je nešto viša od 29 dinara po kilogramu, čulo se na žetvenom danu u Novom Miloševu.

Period od setve do žetve bio je veoma izazovan te su se smenjivali negativni elementi, od klimatskih pa sve do pojave glodara i bolesti pšenice.

Ipak, uprkos svemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon prvog otkosa na žetvenom danu u Novom Miloševu, čime je i zvanično započela žetva, može se reći da nas očekuje solidan rod.

U skladu sa navedenim, iz zadružnog saveza predlažu nadležnim državnim organima preduzimanje mera u cilju zaštite interesa poljoprivrednih proizvođača i zadruga, kao što je obezbeživanje subvencionisanih kamata na kredite kod banaka, na nivou od 1-2 posto, dok upućeni savetuju da se sa prodajom hlebnog zrna ne žuri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Novom Miloševu 17. put održan „Žetveni dan“

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Jun.2024, 09:35

Manifestacija „Žetveni dan“ održana je 17. put u Novom Miloševu u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine i ZZ „Miloševo“ Novo Miloševo, uz podršku suorganizatora Privredne komore Vojvodine i Kite d.o.o, dugogodišnjih partnera Saveza. Na „Žetvenom danu“ tradicionalno se uz prve...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.