Počela vojna vežba Vatreni udar

Izvor: RTS, 11.Jun.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela vojna vežba "Vatreni udar"

Pripadnici vojnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu "Batajnica" započeli vežbu "Vatreni udar 2013" koja će se u naredna tri dana odvijati na više lokacija u Srbiji.

Na aerodromu "Batajnica" pripadnici vojnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane započeli su vežbu "Vatreni udar 2013".

Komandant vežbe na nivou 204. vazduhoplovne brigade potpukovnik Brane Krnjajić je istakao da ta jedinica ima zadatak simulacije napada na pojedine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objekte i dejstvo na terenu.

Kako je naveo, zadatak te jedince je praćenje lovačke avijacije, kao i prebaziranje helokopterske eskadrile na drugi aerodrom, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Krnjajić je objasnio i da logističke jedinice daju podršku tim zadacima na aerodromu "Batajnica" i na etapnom aerodromu u Kovinu istakavši da će simulacija dejstva biti izvedena i na poligonu "Čenta".

Prema njegovim rečima, tokom vežbe biće podignuta i lovačka avijacija koja će da uvežbava presretanje aviona sa drugih aerodroma, a u sadejstvu sa raketnim jedinicama.

Tokom vežbe, biće simulirano i iskakanja pilota iz aviona u okviru akcije traganja i spasavanja u kojoj je angažovan helikopter čija posada treba da ga pronađe i zbrine na VMA.

Na VMA će se uvežbavati postupci zbrinjavanja povređenih posada u ratnim i mirnodopskim okolnostima, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom sajtu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Počele trodnevne vojne vežbe

Izvor: Akter, 11.Jun.2013

Pripadnici vojnog vazduhoplovstva i PVO danas su na aerodromu "Batajnica" započeli vežbu "Vatreni udar 2013" koja će se u naredna tri dana odvijati na više lokacija

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.