Počela slaba kiša, obilnije padavine posle ponoći, nema bojazni od scenarija iz 2014.

Izvor: B92, 13.Maj.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela slaba kiša, obilnije padavine posle ponoći, nema bojazni od scenarija iz 2014.

Beograd -- Oko 21 sat u nekim delovima Beograda počela je da pada kiša slabijeg intenziteta, a obilnije padavine očekuju se posle ponoći, rečeno je Tanjugu u RHMZ-u.

Slaba kiša pada večeras u većem delu Srbije.

Prema podacima na sajtu RHMZ, oko 21 sat jaka kiša padala je samo na području Sombora, a na Paliću je bilo grmljavine.

Tokom noći, sutra i u noći između utorka i srede, na području Srbije ukupna količina padavina u većini mesta biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 20 do 40 mm, lokalno i oko 60 mm.

Na području Beograda sutra se očekuje oko 30 mm kiše.

RHMZ je izdao hidrološko upozorenje, jer se na slivu Save u narednih sedam dana, može očekivati porast vodostaja.

Vodostaji na Savi će narednih sedam dana biti u većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava kod Šapca 16. maja.

Vodostaji na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Kolubari, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na pritokama gornjih tokova Zapadne i Južne Morave će od 14. do 17. maja biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Pomoćnik direktora RHMZS i meteorolog Goran Mihajlović izjavio je ranije danas Tanjugu da nema bojazni da bi u Srbiji mogao da se ponovi scenario iz 2014. kada su Srbiju zadesile poplave velikih razmera.

"Ni meteorološka ni hidrološka sutuacija nisu uporedive jer je tada bilo više padavina, a ni hidrološka situacija nije ista", rekao je Mihajlović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U pojedinim delovima Beograda slaba kiša, obilnije padavine POSLE PONOĆI

Izvor: Blic, 13.Maj.2019

Oko 21 sat u nekim delovima Beograda počela je da pada kiša slabijeg intenziteta, a obilnije padavine očekuju se posle ponoći, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Nastavak na Blic...

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Kiša neće uskoro prestati, VODOSTAJI PRETE

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2019, 17:11

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najnovije upozorenje za područje Srbije!..Do kraja dana i u toku noći na području Srbije ukupna količina padavina u većini mesta biće od 20 do 40 mm, a lokalno i oko 60 mm...Na području Beograda do kraja dana i u toku noći se očekuje oko 30...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.