Počela skijaška sezona na Torniku

Izvor: RTS, 20.Dec.2018, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela skijaška sezona na Torniku

Na Torniku, na Zlatiboru, počela je skijaška sezona. Sunce, temperatura u minusu i dovoljno snega prvog skijaškog dana doveli su nekoliko stotina skijaša i bordera koji su početak bele sezone na stazama Tornika nestrpljivo očekivali.
Rukovodilac Ski centra Tornik Branko Blagojević je rekao da su imali dobre vremenske uslove.

"Napravili smo između 30 i 50 centimetara snega na tri skijaške >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << staze. Očekujemo da ćemo pustiti i stazu Zmajevac. Pripremljena su i dva poligona pored dečjih traka", rekao je Blagojević.
Na Torniku očekuju da će nadmašti prošlu zimu kada je za 90 dana na skijalištu bilo 50.000 skijaša.
Sneg se pobrinuo za pravu planinsku zimsku atmosferu za skijaše ali i kao najava zimske turističke sezone od koje na Zlatiboru puno očekuju. Najave i rezervacije u zlatiborskim hotelima to i potvrđuju.
"Zlatibor će tokom zimske sezone biti popunjen preko 85 odsto. Kada govorimo u ciframa, mi očekujemo da će tokom zimske sezone na Zlatiboru svaki dan biti 25.000 gostiju", kaže Vladimir Živanović.
Glavni deo zimske sezone počeće pred novogodišnje praznike. Tada će slika s Kraljevog trga u centru planine biti mnogo drugačija, posebno u novogodišnjoj noći kada se tradicionalno organizuje doček na otvorenom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.