Počela sezona na Šarganskoj osmici: Ćira čeka goste iz Japana i Koreje

Izvor: Blic, 01.Apr.2016, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sezona na Šarganskoj osmici: "Ćira" čeka goste iz Japana i Koreje

"Ćirina" parnjača koja je danas u 10.30 iz Mokre Gore povela vagone pune turista uskokolosečnom prugom, označila je početak letnje  sezone na „Šarganskoj osmici“.

Muzejstko – turistički voz „Nostalgija“, najavljeno je iz Železnica Srbije, svakodnevno će voziti na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora, sa dva redovna – od 10.30 i 13.30 – i dva fakultativna polaska od 08.00 i 16.10 koji će biti uvođeni po potrebi, zavisno od interesovanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Sve su prilike, kažu u Mokroj Gori, da će vanredni polaci biti uvođeni do kraja juna, jer su do tada organizovanim turističkim turama, rasprodati kapaciteti vozova.

Prvi gosti danas su bili đaci na ekskrurziji, a tokom sezone kao i svakih godina najavljen je dolazak turista iz Švajcarske, Poljske, Nemačke, Rusije, Japana, Kine i Južne Koreje. „Šaganskom osmicom“ prošle godine vozilo se 75.000 putnika a očekivanja su da će u 2016. ova brojka biti potučena.

Karta za jednu vožnju košta 600 dinara, za decu od šest do 14 godina je upola jeftinija, dok najmlađi imaju besplatnu vožnju. Moguć je i zakup voza – jedno rentiranje sa dizel vučom košta 60.000, odnosno 120.000 dinara kad je na čelu kopmozicije parna lokomotiva. Najam noću košta 70.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.