Počela sednica Skupštine Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2012, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica Skupštine Novog Sada

NOVI SAD -

Sednica Skupštine Novog Sada je u toku, a glavna tačka dnevnog reda je rebalans budžeta, koji će ovoga puta biti, kako je rečeno sanacioni, a ne investicioni.

Sednica je kasnila dva sata, a predsednik skupštine Siniša Sević objasnio je da su razlozi kašnjenja isključivo tehničke prirode.

"S obzirom na obiman dnevni red koji je sa predviđenih 59 proširen na čak 85 tačaka dogovarali smo se da grupišemo pojedine tačke radi diskusije", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Sević, ističući da je sigurno najvažnija tačka dnevnog reda rebalans gradskog budžeta.

Odmah po otvaranju sednice skupštinsku salu su napustili predstavnici opozicije nakon što je utvrđeno da je elektronski sistem za brojanje glasova neispravan.

Broj odbornika prisutnih na sednici je utvrđen prozivkom, pa je predsednik skupštine saopštio da parlament ima kvorum dovoljan za odlučivanje i da sednici prisustvuje 41 odbornik.

Pošto je Sević objavio da postoji kvorum, u skupštinsku salu su se vratili odbornici opozicije koji su odmah reklamirali povredu poslovnika i zatražili da predsednik parlamenta objasni zbog čega je sednica kasnila dva sata.

Nakon nove prozivke odbornika, po povratku opozicije, utvrđeno je da u radu skupštine učestvuju 72 odbornika.

Predsednik odborničke grupe opozicione Demokratske stranke Božidar Protić kritikovao je danas gradske vlasti u Novom Sadu, jer su, kako je rekao, rebalansom budžeta za potrošnju predvideli 91 odsto sredstava, a za kapitalne investicije svega devet odsto.

"Ne znamo šta je tome uzrok, ali tako nešto se nikad u istoriji Novog Sada nije desilo", rekao je Protić novinarima u Skupštini grada.

Osim rebalansa budžeta, na današnjoj sednici bi trebalo da se raspravlja i o imenovanju direktora Sterijinog pozorja i Pozorišta mladih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština NS: Usvojen rebalans budžeta

Izvor: Radio 021, 20.Nov.2012

Skupština Novog Sada usvojila je sinoć rebalans budžeta grada za 2012. godinu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.