Počela sednica: Poslanici o zakonskim rešenjima o visokom obrazovanju

Izvor: Kurir, 04.Sep.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica: Poslanici o zakonskim rešenjima o visokom obrazovanju

BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas sednicu na kojoj će poslanici razmatrati 25 zakonskih rešenja među kojima su i ona o visokom obrazovanju i radu državnih službenika.

Na početku sednice poslanici koriste mogućnost da postavljanju pitanja Vladi Srbije.

Kao prva tačka naći će se predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju koje se odnose na proces priznavanja diploma, akreditacije fakulteta, ali i oštriju kontrolu doktorskih studija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Na devetom vanrednom skupštinskom zasedanju, pred poslanicima će biti i izmene zakona o platama državnih službenika i nameštenika i zakona o platama u državnim organima i javnim službama, kao i o zakon o državnoj upravi. Izmene četiri zakona o zaposlenima u državnoj upravi predstavljaju usklađivanje sa novinama u Zakonu o radu i imaju za cilj da poboljšaju efikasnost u državnoj upravi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.