Počela prodaja državne imovine u Pirotu i Lebanu

Izvor: RTS, 10.Sep.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela prodaja državne imovine u Pirotu i Lebanu

Republička direkcija za imovinu prodaje 31 poslovni i stambeni objekat u nekoliko gadova u Srbiji. Kupci mogu biti građani i firme, a svi zainteresovani imaju obavezu da uplate depozit i pošalju ponude do 18. septembra.
U Pirotu, Direkcija za imovinu prodaje tri hale, šleper, servisnu i remontnu halu. Hale se prodaju pojedinačno, zajedno za zemljištem na kome se nalaze. Za svaku od ovih hala cena je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ista - 194 evra po metru kvadratnom.

Ovi objekti nekadašnjeg Auto-transportnog preduzeća, ukupne površine 4.166 metara kvadratnih, nalaze se pored Slobodne zone Pirot. Međutim, u Slobodnoj zoni su nam rekli, da trenutno nisu zainteresovani za kupovinu ovih objekata i zemljišta jer je, kažu, cena previsoka.
Objekat grafičke industrije u Lebanu površine 196 kvadratnih metara, nudi se za 104 evra po kvadratu.
"Vrednost tog objekta je nekih 20.400 evra. Za opštinu Lebane je jako bitna investicija i ukoliko je neki investitor zainteresovan da kupi taj objekat, rok za kupovinu je 13. septembar", kaže  Nataša Stojanović, pomoćnica predsednika opštine Lebane za privredu.

Stambeni objekti su jeftiniji od poslovnih. Tako na primer, u Leskovcu stan može da se kupi po ceni od 280 evra po metru kvadratnom, u Beogradu za nešto više od 800 evra. Većina ovih objekata, nekada su bili deo industrijskih kompleksa. Vremenom su propadali, a šansa da opet budu u funkciji je u njihovoj prodaji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.