Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2017, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela masovna evakuacija Sjevernog ostrva na Novom Zelandu

VELINGTON - Na sjeveroistočnoj obali Sjevernog ostrva na Novom Zelandu počela je masovna evakuacija pred nadolazeću oluju, za koju mještani kažu da će biti najgora u posljednjih nekoliko generacija.

Očekuje se da će ciklon "Kuk" pogoditi područje oko 18.00 časova po lokalnom vremenu. Vlasti su upozorile na velike talase, nalete oluje i klizišta.

"Kuk" je uslijedio nakon što je snažni ciklon "Debi" sa obilnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poplavama pogodio neke dijelove zemlje prošle sedmice, podsjeća Bi-Bi-Si.

Na dijelovima Sjevernog ostrva na snazi je vanredno stanje, a mještanima u nižim područjima naloženo je da se evakuišu.

Stopped in #huntly to take pics of the #waikato river BEFORE the rain really gets going this Easter.. pic.twitter.com/KmFe0QDn7b

Očekuje se da će ciklon "Kuk" donijeti vjetrove brzine od 150 kilometara na čas.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

MASOVNA EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA NA NOVOM ZELANDU! Nadolazi najgora OLUJA U POSLEDNJIH NEKOLIKO DECENIJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2017

Vlasti su upozorile na velike nalete oluje i klizišta..Na severoistočnoj obali Severnog ostrva na Novom Zelandu počela je masovna evakuacija pred nadolazeću oluju, za koju meštani kažu da će biti najgora u poslednjih nekoliko generacija...Očekuje se da će ciklon "Kuk" pogoditi područje oko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.