Počela letnja dežurstva Gorske službe spasavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2022, 10:36

Počela letnja dežurstva Gorske službe spasavanja

Spasioci Gorske službe spasavanja počeli su letnja dežurstva na planinama koja će trajati do sredine septembra, saopštila je ta organizacija.

Na Kopaoniku će tokom celog leta dežurati po dva spasioca, dok su na Zlatiboru i Staroj planini pasivna dežurstva.

Spasilac Gorske službe spasavanja Ivan Jovanović ističe da osim zimskih dežurstava, spasioci GSS-a imaju i dugogodišnje iskustvo letnjih dežurstava na planinama.

''Tada se najčešće ljudi gube i povređuju, uglavnom rekreativci zbog neadekvatne odeće i obuće. Takođe, na planinama gde imamo pasivna dežurstva, u slučaju potrebe vrlo brzo se organizujemo", navodi Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela letnja dežurstva Gorske službe spasavanja, trajaće do sredine septembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2022

Letnja dežurstva Gorske službe spasavanja na planinama u Srbiji počela su a trajaće do sredine septembra, saopšteno je danas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.