Počela konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore, prisutan Milatović

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 12:38

Počela konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore, prisutan Milatović

Podgorica -- Intoniranjem himne "Oj svijetla majska zoro" u Podgorici je počela konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Crne Gore.

Na dnevnom redu je i izbor predsednika parlamenta.

Sednici prisustvuje predsednik Crne Gore Jakov Milatović i predstavnici pravosuđa.

Očekuje se da će biti utvrđen broj poslanika i izabrani potpredsednici, kao i Administrativni odbor. Ne očekuje se, međutim, da će danas biti i izabran i predsednik parlamenta. Konstitutivnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sednicom predsedava najstariji poslanik Milan Lekić iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), a najmlađi je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Mirko Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEČIĆ OPET NA ČELU? Danas konstitutivna sednica skupštine Crne Gore: Još se ne zna ko će biti predsednik parlamenta

Izvor: Blic, 27.Jul.2023

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na čijem je dnevnom redu i izbor predsednika parlamenta, biće održana danas. Nije izvesno da li će biti izabran predsednik parlamenta dok deo medija piše da je dogovoreno formiranje vlade u koju bi ušla koalicija koju čine članice bivšeg...

Nastavak na Blic...

Poslanicima Skupštine Crne Gore verifikovani mandati, predsednik parlamenta nije izabran

Izvor: Danas, 27.Jul.2023

Na sednici Skupštine Crne Gore u Podgorici danas su verifikovani mandati poslanicima novog saziva, ali predsednik parlamenta nije izabran.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.