Izvor: Blic, 23.Dec.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela konferencija "Izlaz iz sive ekonomije"

U Palati Srbija danas je počela godišnja konferencija "Izlaz iz sive ekonomije", u organizaciji Američke privredne komore i NALED-a, na kojoj će biti predstavljen nacionalni program za borbu protiv sive ekonomije u 2017. godine.

Teme skupa, koji je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, su borba protiv sive ekonomije i prioritetne mere za njeno suzbijanje i sankcionisanje.

Vlada Srbije je proglasila 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije.

Drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godišnjoj konferenciji posvećenoj suzbijanju sive ekonomije, obratiće se danas i premijer Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije, predstavnici AmC ham-a i NALED-a, poreske policije, tužilaštva, inspekcijskih organa i predstavnici drugih instuticija nadležnih za smanjenje obima sive ekonomije.

Teme su i koordinacija inspekcijskog nadzora i sudski epilog, efikasnost procesuiranja slučajeva sive ekonomije, bolja koordinacija kontrolnih organa, tužilaštva i sudova, fer tretman i podsticanje legalnog poslovanja.

Na ministarskom panelu, na kojem su najavljeni ministri finansija, građevinarstva, trgovine, državne uprave, pravde, privrede i rada, biće reči o prioritetnim merama za suzbijanje sive ekonomije.

Konferenciju će zatvoriti premijer Vučić, koji će govoriti na temu "Godina borbe protiv sive ekonomije".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.