Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela kampanja "Nisu mi rekli"

Paraolimpijski komitet BiH, s ciljem stvaranja boljih uslova za sportiste sa invaliditetom, pokrenuo je projekat i kampanju "Nisu mi rekli".

Cilj akcije je animirati što više djece i mladih sa invaliditetom da se uključe i počne baviti sportom, te najkvalitetnijim sportistima omogućiti da predstavljaju BiH na velikim međunarodnim takmičenjima.

U BiH je do sada bila najzastupljenija sljedeća odbojka, međutim, značajno je da i drugi sportovi za sportiste sa invaliditetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dožive svoju ekspanziju.

"Slovenija i Hrvatska su slične projekte pokrenule prije sedam ili osam godina, te su vidno unaprijedili uslove za bavljenje sportom. Došla sam na ideju da zajedno sa Paraolimpijskim komitetom BiH pokrenemo kampanju za paraolimpijce kako bi se kroz promociju došlo do boljih uslova za rad i bavljenje sportom osoba sa invaliditetom", rekla je Azra Atagić Ćatović, koja je inicijator ove akcije.

Jedan od ciljeva kampanje je i osnivanje većeg broja sportskih klubova za osobe sa invaliditetom. Takođe želja je da se dodatno obuče treneri i sportski radnici, te osigura adekvatna oprema.

U okviru kampanje predstavljeno je sedam sportista: plivači Ismail Zulfić i Nermin Memić, skijaši Jovica Goreta i Fahrudin Ćatović, odbojkaš Armin Šehić, košarkašica Biljana Nedić i bacačica kugle Dženita Klico.

"Nadamo se da će u budućnosti i predstavnici vlasti imati više sluha za ove ljude i podržati rad klubova koji okupljaju osobe sa invaliditetom", kaže Azra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.