Počela izgradnja Mirijevskog bulevara, vlasnici zemljišta nezadovoljni

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja Mirijevskog bulevara, vlasnici zemljišta nezadovoljni

BEOGRAD - Predsednici opština Zvezdara i Palilula Milan Popović i Danilo Bašić posetili su početak radova na izgradnji deonice Mirijevskog bulevara, koja će ovu ulicu povezati sa Ulicom vitezova Karađorđeve zvezde i time rasteretiti saobraćaj u tom delu grada.

Deonica duga 1.000 metara imaće po dve vozne trake u svakom smeru, sa trotoarima širine tri metra, kao i kompletnu vodovodnu, fekalnu i kišno-kanalizacionu infrastrukturu, kolektor, gasovod i javno osvetljenje, najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Popović.

- Za izgradnju Mirijevskog bulevara izdvojeno je 809 miliona dinara i to iz programa vladinih mera za pomoć građevisnkoj industriji, a završetak radova očekuje se 31. oktobra - rekao je Popović.

On je dodao da će nakon izgradnje ove deonice, Mirijevo biti bolje povezano sa Višnjičkom ulicom i okretnicom kod Bogoslovije, a rasteretiće se saobraćaj u ulicama Milana Rakića i Mite Ružića i u Bulevaru kralja Aleksandra.

- Ovde je godinama, posebno u jutarnjim časovima, nastajao saobraćajni haos. Izgradnjom ove deonice, rasteretiće se deo Bulevara kralja Aleksandra, a lakše će do centra grada dolaziti i oni koji u Beograd stižu iz pravca Grocke i Kaljuđerice - objasnio je Popović.

Prema njegovim rečima, Mirijevo je šezdesetih godina prošlog veka izgrađeno kao satelit naselje, ali se poslednjih godina toliko proširilo da prema nezvaničnim podacima danas u ovom delu Zvezdare stanuje oko 100.000 ljudi.

Bašić je rekao da je insistirano da se počne sa izgradnjom Mirijevskog bulevara, jer se za sledeću godinu planira kompletna rekonstrukcija ulice Dragoslava Srejovića i da bi zatvaranjem te ulice Mirijevo potpuno bilo odsečeno od centra grada.

Jedan od vlasnika parcela kuda bi novoizgrađena deonica Mirijevskog bulevara trebalo da prođe, a koji su prisustvovali početku izvođenja radova, Tomislav Mihajlović je rekao novinarima da opština Zvezdara i Direkcija za gradsko zemljište i izgradnju Beograda nisu završili eksproprijaciju i obeštetili vlasnike zemljišta.

- Izvođači građevinskih preduzeća "Energoprojekt" i "Ratko Mitrović" postavili su kontejnere i mašine na mom zemljištu i obavestili me da imaju dozvole za izvođenje radova - rekao je Mihajlović, dodajući da on sa tim dozvolama nije upoznat.

Mihajlović je rekao da mu je na javnoj raspravi 2008. godine ponuđena cena od 3.340 dinara po metru kvadratnom, ali on na nju nije pristao.

On je dodao da će pravdu potražiti na sudu, jer je reč o zemljištu prve kategorije udaljenom samo šest do sedam kilometara od centra grada, koju, kako je rekao, "pojedinci žele na silu da oduzmu, na način na koji nije rađeno ni pre 40 godina".

Predsednik opštine Zvezdara rekao je da "postoji nezadovoljstvo jednog dela vlasnika parcela na čijem posedu se gradi bulevar, ali da postoji pravosnažno rešenje za izgradnju". Prema njegovim rečima, spor je nastao između vlasnika parcela i Direkcije za gradsko zemljište i izgradnju Beograda, zbog ponuđene cene koji oni nisu hteli da prihvate.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.