Počela ispitivanja u slučaju Reket: Milevski prvi na redu

Izvor: B92, 19.Avg.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela ispitivanja u slučaju "Reket": Milevski prvi na redu

Skoplje -- U tužilaštvu u Skoplju ispitan je Zoran Milevski, koji je zajedno s makedonskim šou-menom Bojanom Jovanovskim, optužen za iznudu novca u slučaju "Reket".

Sutra će biti ispitana i šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva Katica Janeva. Kako navode makedonski mediji, Milevskog je ispitivala tužiteljka u slučaju "Reket" Vilma Ruskoska, kako bi se saznalo gde su otišli evri iznuđeni u toj aferi.

Ovo je prvo ispitivanje osumnjičenih u tom slučaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što je istraga otvorena 15. jula.

Iz makedonskog tužilaštva do sada nisu saopštili da li su saznali gde je završio milion i po evra, koje su Jovanovski i Milevski iznudili od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Mediji u Severnoj Makedoniji navode da su iz tužilaštva kratko saopštili da je u procesu finansijska istraga, da se proveravaju računi i sefovi.

Kamčev, koji je osumnjičen u jednom od slučajeva Specijalnog tužilaštva, na čijem je čelu Katica Janeva, dao je novac i pregovarao sa Jovanovskim, koji je poznat pod nadimkom Boki 13, i Milevskim kako bi bio oslobođen pritvora.

U objavljenim razgovorima između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu „Veritas“ čuje se i glas Janeve, koja se obraća Kamčevu rekavši „da ne brine i da će sve biti okej“. Oslobađanje od pritvora biznismena Jordana Kamčeva bi morala da odobri upravo Katica Janeva. Ona će biti ispiana u utorak u skopskom tužilaštvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počelo ispitivanje u tužilaštvu u slučaju "Reket"

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2019

SKOPLJE - U tužilaštvu u Skoplju danas je ispitan Zoran Milevski - Kičeec, koji je zajedno sa makedonskim šoumenom Bojanom Jovanovskim zvanim Boki 13, optužen za iznudu novca u slučaju "Reket", a sutra će biti ispitana i šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.