Počela dejstva protivgradne odbrane Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2011, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela dejstva protivgradne odbrane Srbije

BEOGRAD -

Sezona odbrane od grada zvanično je počela 15. aprila, a protivgradna odbrana Srbije delovala je 29. i 30. aprila, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZS).

Kako je navedeno na sajtu RHMZS, četiri rakete ispaljene su 29. aprila sa dve protivgradne stanice, sugradicu je prijavilo pet strelaca, štete na usevima nije bilo.

Dan kasnije, 30. aprila, strelci su prijavili sugradicu na području pet stanica i pojavu grada na jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od njih. Ispaljeno je pet raketa sa četiri stanice. Šteta nije bilo.

Protivgradnu odbranu Srbije koordinira 13 radarskih centara, od Bajše u Vojvodini do Kline na Kosovu, sa 1.607 stanica. Strelci najčešće imaju mesečnu nadoknadu od 4.000 dinara, koju plaća RHMZS, a sličan iznos dodatno izdvajaju i lokalne samouprave na čijoj teritoriji strelci žive.

U Srbiji postoji 1.830 izgrađenih protivgradnih stanica. Zbog manjka strelaca nije radilo njih 82, loših objekata i nerešenih imovinskih odnosa još 106 stanica, dok 35 stanica na Kosovu i Metohiji nije aktivno.

Protivgradne rakete u Srbiji proizvode Trajal iz Kruševca, Poliester iz Priboja i valjevski Krušik, koji za svoje rakete proizvodi i lansere.

Odbrana od grada u Srbiji se sporovodi na oko 7,8 miliona hektara od čega je oko 5,1 miliona hektara poljoprivredno zemljište. Sezona je počela 15. aprila i traje do 15. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POČELA DEJSTVA PROTIVGRADNE ODBRANE

Izvor: Kurir, 02.Maj.2011

BEOGRAD - Sezona odbrane od grada zvanično je počela 15. aprila, a protivgradna odbrana Srbije delovala je 29. i 30. aprila, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZS)...Kako je navedeno na sajtu RHMZS, četiri rakete ispaljene su 29. aprila sa dve protivgradne stanice,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.