Počela VELIKA OFANZIVA? Turci ceo dan ŽESTOKO TUKU kurdske položaje (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela VELIKA OFANZIVA? Turci ceo dan ŽESTOKO TUKU kurdske položaje (MAPA)

Prethodna dva dana mediji bruje o velikoj ofanzivi protiv kurskih snaga u Siriji koju je najavio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Danas su turske snage napale kurdske Jedinice narodne odbrane u gradu Tal Abijad na granici Turske i Sirije, a pretpostavlja se da je taj napad uvod u veliku ofanzivu.

Napad je počeo jakom artiljerijskom pripremom koja ipak nije nanela teške gubitke Kurdima u šta su se Turci uzdali.

Turkish Artillery shells PKK/YPG held >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tell Abyad pic.twitter.com/u79C7MB5zP

— EHA News (@eha_news) October 30, 2018

Posle napada Turci su tvrdili da je poginulo deseatak kurdskih boraca, međutim, sa kurdske strane nije došao nikakav izveštaj vezan za napad.

Tal Abijad je važan granični prelaz između Turske i Sirije, i zasigurno će biti prva meta najvljene velike turske ofanzive ka dolini Eufrata.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.