Počasni građanin Musolini?

Izvor: B92, 21.Maj.2021, 10:31

Počasni građanin Musolini?

Rim -- Nekadašnji fašistički diktator Italije Benito Musolini ostaje i dalje počasni građanin opštine Asti, odlučeno je na poslednjoj sednici opštinske vlade.

U Astiju, u severnoj italijanskog pokrajini Pijemont, loklanu vlast drže stranke desnog centra, a već mesecima opozicione stranaka levog centra pokušavaju da se to priznanje oduzme nekadašnjem fašističkom vođi.

Debata je pojačana pošto je ista opština priznanje počasnog gradzanina dodelila žrtvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fasističkih progona, senatorki Ljiljani Segre, koja je kao maloletna devojčica bila deportovana u koncentracioni logor Aušvic.

Asti je jedna od oko stotinu italijanskih opština koje među počasnim građanima i dalje imaju Benita Musolinija. Povodom “slučaja Asti”, sindikalni aktivista đorđo Kremaši je napisao da “ko slavi zločince i sam je zločinac, a opštinski večnici koji su glasali da se zadrži priznanje Musoliniju nisu političari koji poštuju istoriju, već maskirani fašisti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.