Počasna paljba u čast Dana državnosti

Izvor: RTS, 14.Feb.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počasna paljba u čast Dana državnosti

Povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, sa Savske terase Beogradske tvrđave izvedena počasna artiljerijska paljba sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oružja.

Počasna artiljerijska paljba sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa izvedena je sa beogradske tbrđave povodom praznika Dana državnosti i Dana Vojske, koji Srbija slavi na Sretenje.

Centralna manifestacija biće održana u ponedeljak, 15. februara u Orašcu, kod Aranđelovca, gde je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 206. godina buknuo Prvi srpski ustanak.

U Marićevoj jaruzi u Orašcu, odakle je 1804. godine pod vođstvom vožda Karađorđa počela borba za oslobođenje od Otomanske imperije, srpskim ustanicima će u 10 časova i 45 minuta biti održan pomen i odate najviše državne i vojne počasti.

U crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, u Topoli, 15. februara uz državne i vojne počasti biće odata pošta izginulim srpskim ustanicima i položeni venci na sarkofag vožda Karađorđa.

Predsednik Srbije Boris Tadić položiće vence na grob Neznanog junaka na Avali.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.