Pobuna protiv vlasti izbila i u Jermeniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2011, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobuna protiv vlasti izbila i u Jermeniji

JEREVAN -

Hiljade građana su danas izašle na ulice Jerevana zahtevajući ostavku Vlade Jermenije i pozivajući na masovni bunt stanovništva protiv vlasti, "po egipatskom modelu".

Demonstrante, ogorčene zbog političkih manipulacija, loših uslova za život i skupoće, predvodi bivši šef države Levon Ter-Petrosian.

Vladajuća koalicija je u četvrtak izrazila podršku sadašnjem predsedniku Jermenije, Sergeju Sarkisianu da se kandiduje za reizbor 2013. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Uz sprečavanje normalizacije odnosa s Turskom, opozicija ne oprašta Sarkisianu ni krvavo gušenje demonstracija posle izbora 2008. godine koje je Ter-Petrosian izgubio.

Današnjim demonstracijama Jermenija je ušla na listu zemalja u kojima su u toku masovne pobune protiv autoritarnih režima. U pobunama na Bliskom istoku samo ove nedelje je poginulo više od 30 ljudi. Protesti traju u Libiji, Jordanu, Jemenu, Bahreinu, Omanu i Džibutiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POBUNA PROTIV VLASTI I U JERMENIJI

Izvor: Kurir, 18.Feb.2011

JEREVAN - Hiljade građana su u petak izašle na ulice Jerevana zahtevajući ostavku Vlade Jermenije i pozivajući na masovni bunt stanovništva protiv vlasti, "po egipatskom modelu"...Demonstrante, ogorčene zbog političkih manipulacija, loših uslova za život i skupoće, predvodi bivši šef države...

Nastavak na Kurir...

Protest u egipatskom stilu i u Jermeniji

Izvor: Blic, 19.Feb.2011, 01:40

JEREVAN - Oko 5.000 pristalica opozicije demonstriralo je juče u Jerevanu, prestonici Jermenije, zahtevajući ostavku vlade i pozivajući na ustanak u egipatskom stilu u toj bivšoj sovjetskoj republici. .."Pokret za promenu vlada, koji je počeo u Kirgistanu, Tunisu i Egiptu, nastavlja se i, pre ili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.