Pobegla u Nemačku pa na ulici srela svog zlotvora

Izvor: B92, 18.Avg.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobegla u Nemačku pa na ulici srela svog zlotvora

Berlin -- Ašvak, tinejdžerka iz plemena Jezida, koju je teroristička grupa ID prodala u belo roblje rekla je za BBC da je na ulicama grada u Nemačkoj srela svog otmičara.

Ona je bila jedna od nekoliko hiljada žena prodatih kao roblje nakon upada tzv. Islamske države u severni deo Iraka.

Kako kaže, pre nekoliko meseci joj je prišao automobil kada je izlazila iz jednog supermarketa u gradu Švabiš Gminda i čula je kako neko dovikuje njeno ime.

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškarac je upitao da li se ona zove Ašvak, na šta je ona odgovorila negativno.

"Znam da si Ašvak, ja sam Abu Humam. Znam te. Znam gde i sa kim živiš", rekao joj je tada otmičar Abu Haman, prenosi BBC.

Kako kaže, nikada nije verovala da će se suočiti sa ovakvim nečim u Nemačkoj.

"Napustila sam svoju zemlju i porodicu i pobegla u Nemačku kako bih zaboravila na prebijanja i bol. Poslednja stvar koju sam očekivala je da sretnem otmičara iz ID i da mi on kaže da zna sve o meni", rekla je Ašvak za BBC.

Ona je prijavila slučaj nemačkim tužiocima nakon pet dana, a tom prilikom im je ispričala sve o svojim iskustvima u Iraku.

Plašeći se za svoj život i nakon što više od mesec dana slučaj nije rešen, Ašvak se vratila na sever Iraka i napustila Nemačku gde se nadala novom životu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ZNAM KO SI I GDE ŽIVIŠ" Islamisti su je prodali u roblje, a sada je srela svog otmičara NA ULICAMA NEMAČKE (VIDEO)

Izvor: Blic, 18.Avg.2018

Ašvak, tinejdžerka iz plemena Jezida, koju je teroristička grupa, tzv. Islamska država prodala u belo roblje rekla je za Bi-Bi-Si (BBC) da je na ulicama grada Švabiš Gminda u Nemačkoj srela svog otmičara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.