Pobednicima konkursa LFN uručeni čekovi

Izvor: Megafon.co, 12.Maj.2021, 12:55

Pobednicima konkursa LFN uručeni čekovi

Predstavnici sedam najbolje ocenjenih projekata na prvom konkursu Lokalne fondacije Niš u 2021. godini preuzeli su nagradne čekove za realizaciju aktivnosti u svojoj zajednici. 
Na javni konkurs koji je raspisala LFN u martu, pristigla je ukupno 61 prijava, a Selekcioni odbor izabrao je za podršku sedam lokalnih, komšijskih priča aktivnih Nišlija. Odluka je doneta u skladu sa propozicijama konkursa, ciljevima i vrednostima koje promoviše Lokalna fondacija Niš, uzimajući u obzir >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << kvalitet, inovativnost, kreativnost i održivost predloženih projektnih ideja. Od sedam podržanih projekata, jedan će realizovati formalno udruženje, a šest projekata vode neformalne grupe građana. Realizacija projekata počinje već sredinom maja, kada će svih sedam projekata krenuti sa svojim planiranim aktivnostima.
Uskoro će posredstvom kanala LFN biti predstavljen plan rada i ideje podržanih grupa. Lokalna fondacija Niš će od prvih koraka, kroz ceo proces realizacije projekata pratiti aktivnosti svih sedam grupa i redovno obaveštavati javnost o urađenom poslu i ostvarenim rezultatima. Paralelno sa ovim aktivnostima, LFN uz podršku Trag fondacije priprema i novi konkurs na kojem će aktivnim, kreativnim Nišlijama sa teritorije svih pet gradskih opština biti dostupno još 6.000 evra.
Podržane grupe •             Neformalna grupa građana „Omladina Gornje Studene“  (GO Niška Banja), Odobreni iznos: 75.700 dinara;
•             Neformalna grupa „Speak up”  (GO Pantelej), odobreni iznos: 108.000 dinara;
•             Udruženje zelene gradnje (GO Medijana), odobreni iznos: 111.500 dinara;
•             Neformalna grupa građana „Broj 6“ (GO Niška Banja), odobreni iznos: 113.000 dinara;
•             Neformalna grupa „Čaj… Odličan“ (GO Medijana), odobreni iznos: 109.000 dinara;
•             Stanari ulice Filipa Višnjića broj 9 (GO Medijana), odobreni iznos: 75.789 dinara;
•             Neformalna grupa građana „Čelik“ (GO Medijana), odobreni iznos: 112.000 dinara.
Foto – LFN

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.