Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2015, 06:31 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pobedite besparicu: Ručak za svačiji džep
Srbi su poznati po tome što vole dobro da jedu. Međutim, često nas kućni budžet ograničava kada je hrana u pitanju, te se dovijamo na razne načine ne bismo li napravili dobar ručak.
Ko živi u Srbiji često kaže: "Živim od 1. do 5. u mesecu, ostatak preživljavam". Upravo zbog toga mnogi se preračunavaju kada odu u nabavku i dosta vremena posvete temi "šta sutra za ručak".
Kako ne biste bili u nedoumici donosimo vam jedan recept koji je lagan za pripremu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a svi sastojci koji su potrebni već imate u kući.
Sve što vam je potrebno jeste glavica crnog luka, dva veća krompira i dve viršle. Naravno, viršle možete zameniti i roštilj kobasicama ukoliko ih imate u frižideru.
Način pripreme je sledeći:
Krompir i luk oljuštite i iseckajte na kockice. U dublji tiganj stavite malo ulja i kada se zagreje stavite luk da se polako dinsta.
Nedugo potom dodajte i krompir i sve to fino ukrčkajte (redovno mešajte). Soli, bibera i začine dodajte po želji. Kada je krompir "pri kraju" možete dodati malo pelata ili soka od paradajza i naravno, viršle isečene na kolutove.
Nalijte sa malo vode i nastavite da povremeno mešate. Kada vodi uvri i krompir omekša, vaše jelo je gotovo.
Nastavak na Vesti-online.com...