Pobedite besparicu: Ručak za svačiji džep

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2015, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedite besparicu: Ručak za svačiji džep

Srbi su poznati po tome što vole dobro da jedu. Međutim, često nas kućni budžet ograničava kada je hrana u pitanju, te se dovijamo na razne načine ne bismo li napravili dobar ručak.

Ko živi u Srbiji često kaže: "Živim od 1. do 5. u mesecu, ostatak preživljavam". Upravo zbog toga mnogi se preračunavaju kada odu u nabavku i dosta vremena posvete temi "šta sutra za ručak".

Kako ne biste bili u nedoumici donosimo vam jedan recept koji je lagan za pripremu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a svi sastojci koji su potrebni već imate u kući.

Sve što vam je potrebno jeste glavica crnog luka, dva veća krompira i dve viršle. Naravno, viršle možete zameniti i roštilj kobasicama ukoliko ih imate u frižideru.

Način pripreme je sledeći:

Krompir i luk oljuštite i iseckajte na kockice. U dublji tiganj stavite malo ulja i kada se zagreje stavite luk da se polako dinsta.

Nedugo potom dodajte i krompir i sve to fino ukrčkajte (redovno mešajte). Soli, bibera i začine dodajte po želji. Kada je krompir "pri kraju" možete dodati malo pelata ili soka od paradajza i naravno, viršle isečene na kolutove.

Nalijte sa malo vode i nastavite da povremeno mešate. Kada vodi uvri i krompir omekša, vaše jelo je gotovo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.