Pobedila Mađarska sloga, neki birači nisu bili na spisku

Izvor: B92, 05.Nov.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedila "Mađarska sloga", neki birači nisu bili na spisku

Subotica -- Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor objavio je pobedu liste "Mađarska sloga" i od 35 mesta u Nacionalnom savetu ova lista osvojila je 30.

Pastor je rekao da su to rezultati na osnovu 95 odsto obrađenog materijala, da je izlaznost bila manja nego pre četiri godine, ali da je zadovoljan rezultatima.

"Politika koju vodimo, politika dogovora, traženja rešenja i kompromisa uživa podršku", rekao je Pastor.

Kako je javio RTS, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasanje u Subotici juče je proteklo mirno, u demokratskoj atmosferi.

Glasalo se na 63 biračka mesta, a pribeležene su sitne primedbe građana koji nisu bili upisani u poseban birački spisak.

Na glasanju je najviše bilo Mađara i Bunjevaca, a prema preliminarnim rezultatima, promena u rukovodstvu nacionalnih saveta ovih manjina neće biti.

"Ubedljivo vodi lista broj 1, ali bih ja svakako volela da je izlaznost daleko veća. Imamo podatke da smo imali 20 odsto izlaznosti", rekla je za RTS Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica Nacionalnog saveta Bunjevačke nacionalne manjine i nosilac liste "Bunjevci zajedno".

Ukazala je na propust u posebnom biračkom spisku, na kojem nisu bili upisani ljudi koji su se prošle godine nalazili na tom spisku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.