Pobeda Srpske za formiranje ZSO

Izvor: B92, 24.Nov.2013, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pobeda 'Srpske' za formiranje ZSO"

Dečani -- Ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin izjavio da je pobeda kandidata "Srpske" u drugom krugu izbora najsigurniji način da se formira ZSO.

Vulin je novinarima u Dečanima rekao da je teško poverovati da će oni koji trenutno učestvuju u kosovskoj vladi i podržavaju ovakav odnos prema Srbiji i predstavnicima države Srbije biti spremni da u Zajednici srpskih opština grade "ono što ta zajednica jeste, a to je neraskidiva veza s državom Srbijom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Nama su svi Srbi pođednako dragi i Srbija neće da deli svoje Srbe, volimo sve pođednako. Ali moramo da kažemo da nam je lista 'Srpska' u političkom smislu svakako najbliža", rekao je Vulin.

On je rekao da Srbija nikome nije uskratila socijalnu pomoć ili platu bez obzira za koga glasaju, ali da je lista "Srpska" politički najbliža i da veruje da će omogućiti da se ZSO formira kako je planirano u Briselu.

"Verujemo da će 'Srpska' omogućiti da ZSO napreduje, da se formira kako treba i da ne bude nevladina organizacija, već da bude onakva kakva je i zamišljena u Briselu, a to je način i oblik da država Srbija može da nastavi da finansira život Srba na KiM i da Srbi mogu da se osećaju sigurno, zaštićeno i slobodno", rekao je Vulin.

Drugi krug izbora na Kosovu i Metohiji zakazan je za 1. decembar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Pobeda "Srpske" za formiranje ZSO"

Izvor: Akter, 24.Nov.2013

Aleksandar Vulin izjavio da je pobeda kandidata "Srpske" u drugom krugu izbora najsigurniji način da se formira ZSO

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.