Plutao je na površini, SA LICEM U VODI... JEZIVA ISPOVEST roditelja dečaka (6) koji se utopio u kanalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2019, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plutao je na površini, SA LICEM U VODI..." JEZIVA ISPOVEST roditelja dečaka (6) koji se utopio u kanalu

Dečak Lajoš P. (6) utopio se u nedelju u kanalu u Bačkom Petrovom Selu kod Bečeja, naočigled dve drugarice iz komšiluka.

 Mališan se kobnog popodneva igrao stotinak metara od svoje kuće, kada je iz nepoznatog razloga upao u kanal dobok metar i po i udavio se.

Telo mališana, koje je plutalo na površini, izvukao je rođak. Nažalost, i pored napora lekara Hitne službe, malom Lajošu nije bilo spasa. Roditelji dečaka, Lajoš K. i Dragana P., ne mogu da dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sebi od tuge i bola.

- Tražili smo ga svi, rođaci i komšije, i ugledali ga u vodi. Kristijan, muževljev brat, uskočio je u vodu i izvukao ga. Pokušali su da ga povrate, da ga spasu, pozvali su odmah Hitnu pomoć, ali mom detetu nije bilo spasa - rekla je majka dečaka.

- Naš Lajoš nikada ranije nije prilazio tom kanalu, iako je blizu kuće, jer se plašio vode. Igrao se uvek tu, na ulici, ali su ga u nedelju pozvale dve devojčice da se igraju ispred njihovog dvorišta, koje je bliže kanalu - ispričao je otac.

Dragana kaže da se u jednom trenutku zabrinula što njenog sina nema, pa je sa mlađim sinom u naručju i sa rođakom Kristijanom krenula da ga traži.

- Bilo mi je čudno što ga nema na ulici, gde se uvek igrao. Tada sam videla tog komšiju kako stoji na bedemu iznad kanala i nešto mi pokazuje. Nije izgledao kao da se desilo nešto strašno, skoro hladnokrvno mi je mahnuo rukom i pokazivao u vodu u kanalu ispred sebe - ispričala je majka dečaka.

Kristijan je, kaže ona, potrčao prema kanalu i video Lajoša kako pluta. Bez razmišljanja je uleteo u muljevitu vodu, iako ne zna da pliva, i izvukao dečaka na obalu.

- Lajoševe papuče su bile na pola kanala, a on je plutao, sa licem u vodi, bliže drugoj obali. Ne znam da plivam, ali sam ušao u vodu bez razmišljanja. Voda mi je bila do grudi, negde i do vrata. Uhvatio sam ga i izvukao na obalu. Nije disao, ali sam osetio kako mu još polako kuca srce dok sam ga nosio - priča očajni Kristijan.

Dečakovi roditelji ističu da je Hitnoj pomoći iz susednog sela trebalo skoro pola sata da dođe do kanala. Kada su stigli lekari, sat vremena su pokušavali da ožive dečaka, ali nisu uspeli.

Dečakov otac, nije u to vreme bio kod kuće jer je morao da ode kod ženine bolesne majke u selo, kako bi joj pomogao.

- Ne znam šta ćemo i kako ćemo sad bez našeg mezimca. Išao je u vrtić, a na jesen je trebalo da krene u prvi razred. Sad se spremamo da ga sahranimo. Srce će da mi prepukne - rekao je dečakov otac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.