Pljušte ostavke zbog korone: Glavna zdravstvena savetnica vlade napustila poziciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 09:32

Pljušte ostavke zbog korone: Glavna zdravstvena savetnica vlade napustila poziciju

Rekla Škotima da ostanu u mestu prebivališta, a ona dva vikenda zaredom bila u vikendici.

Glavna zdravstvena savetnica škotske vlade Katrin Koldervud podnela je ostavku nakon što se otkrilo da je kršila vlastite savete Škotima o merama ograničenja kretanja tokom epidemije korona virusa.

Koldervud je izrazila "duboko žaljenje" u saopštenju objavljenom kasno sinoć, u kojem je objavila da podnosi ostavku nakon razgovora sa škotskom premijerom Nikola Sturdžon.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Opravdani fokus na moje ponašanje preti da će omesti veoma važan zadatak koji vlada i zdravstvene službe imaju u izvlačenju zemlje iz pandemije koronavirusa - napisala je Koldervud.

Ranije je već priznala da je dva vikenda zaredom odlazila u vikendicu u ruralnom delu Škotske na istočnoj obali što je u suprotnosti s njenim vlastitim savetima Škotima da ostanu u mestu prebivališta.

Njeno priznanje usledilo je nakon što je San objavio njene fotografije u popularnom turističkom odredištu.

- Nisam sledila vlastite savete koje sam davala drugima. Zbog toga iskreno žalim - dodala je.

Škotska policija izdala joj je upozorenje zbog odlazaka u vikendicu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.