Pljačkaš banaka izašao iz zatvora posle 31 godine, pa ponovo ojadio banke

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 00:45

Pljačkaš banaka izašao iz zatvora posle 31 godine, pa ponovo ojadio banke

Amerikanac Donald Benet (83), koji je proveo 31 godinu u zatvoru zbog pljački banaka osamdesetih godina, ponovo je iza rešetaka.

Ovo su danas saopštili savezni zvaničnici.

Benet, koga je FBI nekad označio kao "skakajućeg bandita" jer je skakao preko šaltera dok je pljačkao banke, uhapšen je 15. februara sa saučesnikom, Edvardom Binertom (55), preneo je Ej-Bi-Si njuz.

Njih dvojica su optužena za oružanu pljačku koju su izvršili 14. februara, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očekuje se da će se pojaviti pred okružnim sudom u Čikagu u četvrtak.

Benet je oslobođen iz zatvora 2020. godine nakon što je odslužio 31 od 50 godina zatvora, jer je 1989. godine uhapšen zbog pljački koje je počinio u oblasti Čikaga, saopštio je FBI.

Nakon hapšenja, Binert je navodno priznao istražiteljima FBI da je 14. februara učestvovao u pljački ekspziture banke Čejs u Hikori Hilu.

Dvojica saučesnika su se upoznala u zatvoru 2006. godine, a FBI sumnjiči Beneta da je učestvovao u najmanje sedam pljački koje su se odigrale u predgrađima Čikaga od 27. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.