Plivanje najbolji trening za trudnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivanje najbolji trening za trudnice

Trudnice mogu i moraju da treniraju kako bi ostale zdrave i u dobroj formi. Potrebno je samo da zaplivaju! 

Plivanje je jedini sport koji ne opterećuje zglobove pa je mogućnost povreda isključena, zaključak je analize koju su uradili profesori sa Instituta za majku i dete u Seulu.

Pokreti u vodi pružaju veliki užitak jer telo postaje lagano, pa tako, ako ste u vodi do vrata, osećate tek 10 procenata svoje težine. U tom skoro bestežinskom stanju vi se opuštate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i na najprirodniji mogući način se oslobađate napetosti, istovremeno angažujući sve grupe mišića. Plivanje produbljuje disanje, čime se smanjuje nivo kortizola, hormona stresa u organizmu, pa ćete posle plivanja bolje spavati, a kako vaše telo otpušta hormon sreće endorfin, bićete i odlično raspoloženi.

Stručnjaci iz Koreje kažu da je plivanje najbolji mogući izbor ne samo kada je u pitanju fizičko, već i psihičko zdravlje trudnica, a time i njihovih beba.

Ne sme se zaboraviti povoljan učinak plivanja na srce i pluća, ali ono što brine skoro svaku buduću majku jesu kilogrami. Plivanjem ćete potrošiti duplo više kalorija nego hodanjem, a pritom ćete posle treninga u vodi biti znatno manje gladni jer temperatura vašeg tela neće rasti.

Mnoge žene u trudnoći dobijaju dijabetes i povišen krvni pritisak, a taj rizik znatno se smanjuje ako plivate svakodnevno bar 30 minuta.

Plivajte za vas i vašu bebu, koristeći se savetima koreanskih lekara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.