Pletenica okupila folkloraše

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pletenica okupila folkloraše

Nove čari i zadovoljstva pružiće i svaka sledeća Pletenica, poručeno je sa manifestacije koju je sedmi put uspešno organizovao KUD Opanak iz Salcburga, a na kojoj se okupilo više kulturno-umetničkih društava iz Austrije i Nemačke.

Ove godine fokus je bio na učešću najmlađih ansambala, a veselje je trajalo do kasno u noć.

- Bilo je ovo lepo iskustvo, bez tenzija i takmičarskog karaktera, gde su najmlađi igrači mogli da ravnopravno stanu rame uz rame sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << starijim kolegama, kao i seniorskim ansamblima, bez straha da će razlika u godinama uticati na kvalitet njihovog programa. A kao takvi, junaci među divovima pobrali su i najviše aplauza. Bilo je lepo videti razdragana i nasmejana dečja lica koja prkose svojim umećem starijim kolegama. Ovo je pravi put folklornog obrazovanja na kojem se temelji očuvanje naših kulturnih i tradicionalnih običaja - istakao je predsednik KUD Opanak Dragan Arsić.

Sala je bila prepuna posetilaca, koji su, kako je dodao, osim zabavnim i muzičkim programom bili oduševljeni i kulinarskim specijalitetima koje su po tradiciji pripremili roditelji. Bez roditelja, istakao je Arsić, nijedna manifestacija ne bi mogla da se lako organizuje.

Arsić je počasnim gostima, kao i društvima koja su se odazvala pozivu na druženje uručio prikladne zahvalnice, a zaslužnim članovima priznanja za pet godina vernosti KUD-u Opanak.

Učestvovali su KUD Bambi iz Beča, KUD Ostrog iz Linca, KUD Sloga iz Salcburga i Jugos iz Minhena. Bogat kulturno-umetnički program uveličali su prisustvom i predstavnici SPC, Radničke komore, kao i Socijaldemokratske partije Austrije (SPO).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.