Ples medveda sa Tare (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ples" medveda sa Tare (VIDEO)

Kamere Nacionalog parka "Tara", postavljenje radi praćenja populacije mrkih medveda, snimile su jesenji "ples" gospodara ove planine.

Snimak je zapravo kompilacija više kadrova na kojima se planinske grdosije, propete na dve noge, leđima češu o četinare, a retko viđeni prizori ukomponovani su u spot notama "Vrtloga" iz trube Dejana Petrovića i njegovog "Big benda".

Tara je najbrojnije stanište mrkih medveda u Srbiji, a procena je da ovom planinom hodi 50-ak jedinki >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaštićene životinjske vrste.

"Od 2006. u saradnji sa Biološkim fakultetom radimo monitoring populacije medveda ca ciljem da se utvrde njihova staništa, koridori kretanja i navike radi što bolje zaštite. Trenutne akivnosti na zaštiti medveda se odvijaju u saradnju sa Svetskim fondom za prirodu WWF kroz projekat 'Zaštićena područja za prirodu i ljude'", rekli su u NP "Tara".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.