Umesto odgovora, Plenković rekao novinarki da je slatka

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto odgovora, Plenković rekao novinarki da je slatka

Premijer Andrej Plenković umesto odgovora na pitanje novinarke RTL Damire Gregoret o novom skandalu koji potresa HDZ, uzvratio da je slatka.

Plenković je juče nakon sastanka u HDZ-u, na kojem se raspravljalo o novoj velikoj aferi njegovog zamenika, a nakon toga je odgovarao na pitanja novinara.

Portal Index.hr prenosi da kako to, navodi se, uvek biva kada je Plenković nervozan, krajnje neprimereno je odgovorio na pitanje novinarke RTL.

Prema policijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dokumentima, naime, Plenkovićev zamenik u HDZ-u Vaso Brkić je kriminalcima dojavljivao informacije da su pod policijskim nadzorom.

Novinarka Gregoret je Plenkovića pitala da li mu je sve to normalno i uobičajeno, na šta je usledio odgovor: "Slatki ste, Damira."

Takav premijerov "odgovor" izazvao je nemalo negodovanje po društvenim mrežama, a deo korisnika je ponašanje premijera nazvao seksističkim.

Komentarišući Plenkovićevo, kako navodi Indeks, bahato ponašanje, novinarka Gregoret je rekla da je odgovor premjera "potpuno neprimeren i šokantan", te da najviše govori o onome ko ga izgovorio.

"U ovom slučaju radi se o premijeru, koji tako nešto sebi baš nikada ne bi smeo da dozvoli. Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabriti. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja", rekla je Damira Gregoret za Indeks.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umesto da odgovori na pitanje o SKANDALU, Plenković je novinarki rekao nešto zbog čega su ga proglasili SEKSISTOM

Izvor: Blic, 03.Okt.2018

Premijer Andrej Plenković umesto odgovora na pitanje novinarke RTL Damire Gregoret o novom skandalu koji potresa HDZ, uzvratio da je slatka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.