Plenković strahuje od rata? Postoje sigurnosne pretnje

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 15:53

Plenković strahuje od rata? "Postoje sigurnosne pretnje"

Hrvatski premijer Andrej Plenković smatra da postoje sigurnosne pretnje kako za Hrvatsku i region, tako i za celi svet.

"Postoji brutalni rat Rusije protiv Ukrajine. Rusija će imati izbore u martu i izbori će biti održani na ukrajinskoj teritoriji gde će se birati za Putina. Dovoljno da shvatimo ozbiljnost bezbednosne situacije", istakao je on.

Podsetio je na desetine hiljada mrtvih, milijarde ratnih šteta i na uništenu infrastrukturu.

"Mi kao Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unija dajemo 50 milijardi evra Ukrajini naredne četiri godine da bi zemlja mogla da funkcioniše. Sigurnosna situacija u svetu nakon terorističkog Hamasovog napada na Izrael i rat koji je izbio, uz nestabilnost celog Bliskog istoka - Hezbolah, Huti, napadi na komercijalne brodove, rast cena nafte, pa to su ozbiljne sigurnosne pretnje za Hrvatsku i za svet", rekao je Plenković.

Naveo je kako je vlada 2020. godine pogodila moto izbora kao nikad ranije, što je bilo "Sigurna Hrvatska".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.