Plenković nastavjla da laže

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 17:25

"Plenković nastavjla da laže"

Hrvatski predsednik Zoran Milaović ponovo je danas optužio premijera Andreja Plenkovića da je lagao svih ovih dana i da nastavlja da laže.

Kako je naveo, Plenković gazi po dostojanstvu hrvatskih građana.

Komentarišući upad policije u Ministarstvo kulture, Milanović je novinarima u Sibinji rekao da su oni tamo po nalogu Evropskog javnog tužioca, a da smo, kako je kazao, čuli od Plenkovića i sudije Ivana Turudića, da EPPO treba ukinuti.

Osvrnuvši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na izjavu Plenkovića da je on, kao premijer trebalo da reaguje na sudiju Ivana Turudića 2015., Milanović kaže da "jedan propust, ne uključuje drugi i da to nije izgovor".

"To je bezobrazluk jer smo se poslednjih dana nagledali gaženja ljudskog dostojanstva", rekao je Milanović koji predviđa da se Plenkoviću diže oluja i da će to kako kaže, biti prilika da vidi kako je kada se gazi po dostojanstvu hrvatskih građana.

"Ovo je pljuvanje u lice Hrvatima koji imaju dve vijuge. Juče su ga (Turudića) opet ulovili, izgleda da ga je (Zdravko) Mamić dovezao na RTL, kako slatko! Ne radi se o redukovanoj izjavi, već o presnoj seljačkoj laži", kazao je Milanović.

Podsetio je da su sudije protiv Turudića pokrenule postupak za kršenje kodeksa, što je jedan krak potrebnog postupanja, a radilo se o krivičnom delu i to je istragu.

"I još bezobrazno laže i sluđuje ljude na televiziji. Ovo je povreda elementarnih etičkih pravila igre", rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.