Plenković najavio odgovor

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 13:26

Plenković najavio odgovor

Zagreb -- Premijer Andrej Plenković najavio da će narednih dana vlada doneti zakjučak kojim bi Ministarstvu pravosuđa bilo naloženo da odbije zamolnicu Tužilaštva BiH.

To tužilaštvo je zahtevalo procesuiranje 14 hrvatskih generala, učesnika u vojno-policijskim akcijama Oluja i Bljesak u proteklom ratu.

Plenković je u otvorenom delu sednice vlade rekao da su se s tim u vezi sastali jutros sa generalima, koi su na spisku Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH zatražilo je u avgustu ove godine od Hrvatske da preuzme procesuiranje 14 generala Hrvatske vojske, osumnjičene za ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.