Plenković: Milanović bespotrebno Hrvatsku dovodi u spoljnopolitičke raskorake

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 15:25

Plenković: Milanović bespotrebno Hrvatsku dovodi u spoljnopolitičke raskorake

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas izjavu šefa države Zorana Milanovića da je Izrael izgubio njegove simpatije nakon raketiranja Gaze.

Plenković je novinarima u Zaboku rekao da ne vidi zašto Milanović daje ovakve izjave.

"Brojne su već reakcije i ponovno se dovodimo u situaciju gde umesto da pazi šta kaže i da je kao vlada osudio napade Hamasa i da Izrael ima pravo na samoobranu, s tim bi bilo sve okej. A reći da je kod njega nestalo simpatije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Izrael, nepotrebno je, gde opet ulazimo u spoljnopolitičke raskorake. Potpuno nepotrebno", rekao je Plenković.

Dodao je da neće zaoštravati, jer sve spoljnopolitičke odluke ionako donosi vlada.

“Što se tiče saborske opozicije, onda me ne čudi, to su ljudi koji igraju političku igru i ne misle o međunarodnom položaju Hrvatske pa njihove stavove nisam imao vremena da vidim, ali me ne čudi da je to neko od onih 54 koji nisu glasali za učešće Hrvatske u obuci Ukrajinaca”, kazao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Plenković se osvrnuo i na Milanovićevu kritiku isticanja izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

“Isticanje zastave nije neobično. Možda je njemu neobično, to je na njegovu sramotu”, rekao je Plenković. Isticanje zastave Izraela na Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, kazao je, gest je podrške.

"To je bio unapred pripremljen teroristički napad, poginulo je više od 1300 Izraelaca i ovakav gest je po mišljenju vlade ispravan. Ideja je da zastava bude istaknuta sedam dana, to rade i druge zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.