Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Manjine ostaju dio vladajuće većine

ÐAKOVO - Premijer Andrej Plenković izjavio je da nacionalne manjine u Hrvatskoj uživaju sva prava koja im pripadaju Ustavom i ustavnim zakonom, da će ta prava biti maksimalno poštovana kao i da su saborski poslanici iz reda manjina od samog početka dio vladajuće većine i da će to i ostati.

On je kazao i da je izjava potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca srpskoj televiziji, o popunjavanju Vlade novim ministrima, pogrešno prenijeta u hrvatskim medijima, kao i da je on >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dao "sasvim normalan komentar" da će se Vlada Hrvatske popuniti kada prođu novi izbori i kada bude nova sjednica Sabora, prenosi Hina.

"Dakle, dezinformacija koja je ovdje kasnije postala kao nekakava kvazitačna vijest, pa onda pitanje koji je uslijedilo kolegi Milijanu Brkiću, doveli su do ovih nekakvih komentara i eventualnih nesporazuma. Ono što je jasno i što je moj stav kao predsjednika HDZ-a i Vlade - manjine u Hrvatskoj uživaju sva prava koja im pripadaju Ustavom, ustavnim zakonom i brojnim drugim propisima", rekao je Plenković u Ðakovu.

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je povodom izlave Pupovca da potpredsjednik SDS S i saborski poslanik Milorad Pupovac i nacionalne manjine neće određivati sastav Vlade, kao i "da je ovo hrvatska država u kojoj, uz nacionalne manjine koje imaju Ustavom zagarantovana prava, odlučuju Hrvatice i Hrvati".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.