Plenković: Banožić na intenzivnoj nezi, oporavlja se

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 16:12

Plenković: Banožić na intenzivnoj nezi, oporavlja se

Hrvatski premijer Andrej Plenković kaže da je jutros posetio bivšeg ministra odbrane Maria Banožića, da je on i dalje na intenzivnoj nezi, ali da se oporavlja.

Plenković ga je posetio sa ministrom zdravlja Vili Berošem.

On je na otvorenom delu sednice Vlade još jednom izjavio saučešće porodici poginulog i otkrio da je Banožić i dalje na intenzivnoj nezi, ali da se oporavlja.

Zahvalio je novoizabranom ministru odbrane Ivanu Anušiću, čije imenovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranije danas potvrđeno u saboru i izrazio očekivanje da će svojim radom doprineti radu Vlade i na najbolji način voditi MORH.

Govoreći o javnim finansijama, Plenković je rekao da je Evropska komisija juče objavila rešenje prognoze i potvrdio očekivanja da će Hrvatska biti među članicama s najvećim rastom BDP-a. Dodao je da Evropska komisija brži rast predviđa samo Malti.

"Želimo kvalitetno da nastavimo da apsorbujemo evropske fondove koji su nam na raspolaganju", rekao je Plenković i dodao da se za narednu godinu može očekivati da se u kreditnom rejtingu Hrvatske pojavi 'slovo A' i podsetio da je 2016. država bila četiri stepenice ispod današnjeg rejtinga.

Govoreći o poverenju u javne finansije, Plenković je podsetio i na proces upisa trezorskih zapisa koji su otvoreni za građane do 20. novembra. Prema poslednjim informacijama, uplaćeno je 492 miliona evra trezorskih zapisa, a u kupovini je učestvovalo 25.000 građana, rekao je hrvatski premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.