Plemenito: Ribari za Mali Zvornik

Izvor: Prva.rs, 26.Maj.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plemenito: Ribari za Mali Zvornik

Svako ko je hteo mogao je da prijavi petočlanu ekipu, donira 2000 dinara i time pomogne ovu plemenitu akciju. Utakmice su trajale simboličnih 10 minuta, a pripremljeni su čak i pehari za pobednike.

Osamnaestogodišnji Miloš Bojić i njegovi drugari Srđan i Stefan Sekulić, Bane Bjelić, Miroslav Perić glavni su organizatori ovog humanitarnog turnira:
„Sedeli smo kod mene i slušali radio i videli da treba dosta pomoći. Tako smo došli na ideju i organizovali se. Skupili smo oko 30.000 dinara, dva puna kombija stvari, jedan kombi hrane, hemije... Kad smo to završili meni je pala na pamet ideja da organizujem turnir u malof fudbalu“, objasnio je Miloš.
Iako su momci očekivali oko desetak ekipa, prijavilo se čak 25. Bile su vrlo raznolike:
„Prijavili su se konopaši koji su četiri puta bili državni prvaci u navlačenju konopca. Jedna ekipa su i profesori škole „Kralj Aleksandar Karađorđević“ iz Ribara. Ima ekipa iz Čačka, dosta mačvinih igrača“, dodao je Bojić.

Uz pomoć lokalne zajednice sve je bilo organizovano do perfekcije:
„Mesna zajednica nam nije pomogla, ali su nam pomogle prodavnice i pekare sa prilozima. Dobili smo piće po nabavnim cenama, a kifle i meso besplatno. Kafići su nam izašli u susret i dali su nam suncobrane i barske stolice. Uplata po ekipi je bila 2000 dinara, osim toga sva zarada od prodaje pića i hrane otišla je u humanitarne svrhe, a postojala je i kutija za priloge“, rekao je Miloš Bojić.

Svaka čast za Ribare, ali i za mnoge druge ljude koje su ovakve i slične akcije organizovali u svojim mestima. 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.