„Plejstejšn 4“ stiže 2013.

Izvor: Blic, 12.Nov.2012, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Plejstejšn 4“ stiže 2013.

Prošlo je šest godina od kada je „Soni“ (Sony) predstavio do sada najuspešniju igračku konzolu „plejstejšn 3“ (Playstation). Poslednjih nekoliko meseci se govori o narednoj generaciji, a prema nekim informacijama, PS4 već se nalazi u procesu proizvodnje i verovatno će se pojaviti tokom naredne godine u prodaji.

Kompanije koje proizvode igračke konzole počele su da spremaju narednu generaciju svojih uređaja, a prva u nizu koja će je predstaviti jeste firma „Nintendo“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa svojim „Wii U“.

Ipak, kada je grafika i kvalitet igranja u pitanju, većina korisnika bira „plejstejšn“, stoga se i najviše buke diže upravo oko ove konzole.

„Majkrosoft“ sprema novitete

Treća velika kompanija koja se bavi konzolama jeste „Majkrosoft“, ali i oni poput „Sonija“ kriju informacije o novim uređajima. Iako većina iščekuje „iksboks 720“ (Xbox), izgleda da će pre toga dobiti „iksboks surfejs“ (Surface), uređaj koji spaja igračku konzolu i tablet uređaj. O novoj konzoli znaće se više početkom godine, kada „Majkrosoft“ navodno planira da zvanično objavi sve informacije.

Prema nezvaničnim podacima, programeri već uveliko rade na razvoju video-igara za ovu konzolu, ali japanska kompanija nije želela da daje nikakve odgovore kada je novi uređaj u pitanju.

„Soni“, navodno, ovu konzolu ne zove „plejstejšn 4“ već „orbis“, i prema njenim informacijama, radiće na AMD-ovom procesoru A10 APU pojačanim sa 8 ili 16 GB radne memorije.

Konzola će podržavati „blu-rej“ (Blue-ray) diskove, iako se ranije govorilo da toga neće biti.

Jedan od standarda uključuje i hard-disk od 256 GB prostora, kao i garanciju „Sonija“ da će moći da pokrene igre u 3D okruženju na rezoluciji od 1080p i 60 frejmova po sekundi. Posedovaće mogućnost priključivanja na bežični internet, LAN kao i nekoliko HDMI portova. O ceni još nema nikakvih podataka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.