Plavuša iz Bosne

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2015, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavuša iz Bosne

Sve što se popelo - rekao je Njutn, mora da padne, a od iskona je poznato da sve što je nestalo mora da ima svoj razlog i povod. Šta to goni Cezara da ide u Srebrenicu koja je i danas, 20 godina posle, galimatijas lažnih brojki, naučno utvrđenih falsifikata i političkih manipulacija razvijenih u mit.

Britanci koje Cezar uporno naziva "našim zapadnim prijateljima" sročili su rezoluciju o Srebrenici - treću po redu od jula 1995. Mit o virtuelnom genocidu koga nije bilo još >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jednom je recikliran i pridodata preporuka da se taj "genocid" koga nije bilo ubuduće uči u školama širom sveta.

Na zapadu, zaista, ništa novo.

Malo je ko obratio pažnju na izjavu Milorada Dodika o "plavuši iz Bosne" i njenoj vezi sa ovim britanskim đavoljim papirom.

Plavuša iz Bosne je Arminka Selić, stigla na Ostrvo iz Sarajeva preko "zaštićene zone" u Žepi. Za putne troškove do Londona pobrinuo se Džordž Soroš! Agentima MI5 u Londonu slagala je da joj je u Srebrenici izginula rodbina; dve godine kasnije dobila je britansko državljanstvo (1996) i evo je odmah zatim u Konzervativnoj partiji. Kao žrtva iz Žepe odana "zapadnim vrednostima" i kao osoba u čijim žilama teče krv "atlantizma".

Muslimanska veroispovest će joj - u atmosferi tadašnjeg Londona otvoriti mnoga druga velika vrata. I evo Arminke najpre kao "savetnika" Vilijama Hejga, lidera konzervativaca i potonjeg šefa britanske diplomatije u Kameronovoj vladi. Pa je zatim evo i kao njegove neprikosnovene šefice kabineta. Sa tog mesta Arminka sugeriše - inače labilnoj ličnosti Hejga - čak i njegove spoljnopolitičke prioritete.

Sa te kvote, Hejg i Arminka ulaze u poslovni aranžman (2010) sa vlasnikom moćne PR kompanije Bel Potinger. I već 2012. evo Arminke i Vilijama u poseti Sarajevu (gde bi drugo), Srebrenici (neizostavno) i Beogradu. Tu će, u Sarajevu, Arminka da upozna Hejga sa praznoglavom, Anđelinom Džoli, pa svi zajedno idu u Srebrenicu marta prošle godine.

U ovo vreme britanska vlada osniva specijalni vladin međuresorski Komitet radi zaštite Kraljevine od islamskog ekstremizma i Hejg delegira Arminku u Komitet kao predstavnika Forin ofisa. Tu se nije baš proslavila, ali je stigla da postane poslanik Donjeg doma britanskog parlamenta da bi tu dobila i plemićku titulu "dame" i na inauguraciju stiže i praznoglava Anđelina Džoli.

I sve ne bi zasluživalo poseban osvrt da početkom 2012. ne stiže u Beograd Potinger i sklapa lobistički ugovor sa Vučićevom vladom. Ko je Potingera doveo u Beograd mogla bi da progovore samo dvoja usta - Dačićeva i Vučićeva, ali ona ćute kao zalivena, mada mi sve zaudara na Arminku. Sam lord Bel Potinger će jednom prilikom reći: "Kad stigne nešto pozitivno u Srbiji, Arminka to odmah baca u mašinu za sečenje papira."

Arminka je završila studije na Londonskoj školi za ekonomiju. U oktobru 2014. Vučić drži predavanje na toj školi. U sali diskretno sedi Vučićev i Arminkin prijatelj, multimilioner šeik Bin Zajed.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.