Platni razredi, ali ne prekosutra

Izvor: RTV Pink, 26.Nov.2014, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platni razredi, ali ne prekosutra

Srđan Verbić poručio je da će jedino ustanovljavanje platnih razreda rešiti problem prosvetnih radnika, ali da taj posao ne može da bude završen „prekosutra".



Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da je jedino pravo rešenje za status nastavnika da budu u pravoj platnoj grupi, da to definišemo i da to usvoji skupština... To nije nešto što ćemo imati prekosutra kao rezultat, ali smatramo da je prioritet. Jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << kada nastavnici budu imali platu koja je u skladu sa njihovom odgovornošću i nivoom obrazovanja tek tada ćemo imati rezultat, rekao je Verbić novinarima u pauzi skupa Dostignuća mladih u Srbiji. On kaže i da očekuje da kolektivni ugovor bude završen i pre roka, odnosno januara 2015. godine.„Otpočet je rad na izradi kolektivnog ugovora što je bio zahtev sindikata i očekujemo da on bude završen pre rok, kazao je ministar. Verbić je ponovio da jedino zahtev o izuzimanju od smanjenja plata prosvetnih radnika ne može da bude ispunjen, a najavio je da će sutra razgovarati sa predstavnicima sindikata o kolektivnom ugovoru. Treći zahtev je onaj koji je najvažniji za mnoge predstavnike sindikata i to je onaj zahtev kome ne možemo da izađemo u susret, rekao je Verbić.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.