Platio račun posle 13 godina

Izvor: RTS, 25.Avg.2009, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platio račun posle 13 godina

Gost koji je 1996. godine izašao iz indijskog restorana u Svonsiju ne plativši "kari", poslao je pare i "kompenzaciju" na adresu policije kojoj je trebalo pet meseci da locira vlasnika.

Samsul Bari, vlasnik indijskog restorana u gradu Svonsiju na jugu Velsa, dobio je u anonimnom pismu upućenom policiji, nadoknadu za račun star 13 godina.

Anonimnog gosta očigledno je mučila savest zbog "karija" (indijskog paprikaša) koji je pojeo u tom restoranu 1996. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali nije izmirio račun.

I zato je na adresu policije poslao pismo izvinjenja u kojem je priložio 60 funti.

Kako piše lokalna štampa, policiji je trebalo gotovo pet meseci da pronađe vlasnika nekadašnjeg restorana "Sivju Tanduri", jer pošaljilac nije mogao da se seti imena lokala, već samo gde se nalazio.

Međutim, taj ugostiteljski objekat je u međuvremenu porušen, a vlasnik Bari je otvorio novi 60 kilometara dalje.

"Voleo bih da se zahvalim gostu koji je želeo da popravi načinjenu grešku. Zaista smo bili u gužvi tada... Ovo je neverovatno", rekao je vlasnik restorana.

Visina računa načinjenog pre 13 godina iznosila je svega 10 funti, ali je gost, koji je želeo da namiri svoj dug, vodio računa i o inflaciji, zbog čega je oštećenoj strani prosledio 60 funti, istakli su u policiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.